Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ev Alınıp Satılırken Bilinmesi Gerekenler

Bir gün içerisinde binlerce insan ev veya başka bir tapu malını alıp satmaktadır.

Bir gün içerisinde binlerce

Bir gün içerisinde binlerce insan ev veya başka bir tapu malını alıp satmaktadır. Bu alım satım işlemleri yapılırken hem alıcının hem de satıcının bilmesi gereken bazı konular bulunmaktadır. Bunların en başında rayiç bedel hesaplama bulunmaktadır. Bunu her iki tarafından da bilmesi gerekir çünkü iki tarafından ekonomik anlamda zarar görmemesi esas amaçtır. Bunun dışında alım satım sırasında tapu harcı hesaplama işleminin de yapılması gerekir. Alıcının direkt mal tapusunu da kontrol ettirerek mal üzerinden bir ipotek olup olmadığını da öğrenmesi gerekir. Bazı durumlarda  satış vaadi sözleşmesi yapılmaktadır. Bu durum genelde malın mülkiyet hakkının ilerde devir edileceğini konu alır bundan ötürü sözleşmenin düzgün ve başarılı bir şekilde yapılması gerekir. En son işlem ise tabu dairesinde tapunun devridir. Bu işlemlerden sonra ev veya mülk devredilmiş olur.

Danışmanlık firmasından ev almak

Danışmanlık firmaları kendilerine satılmak için verilen evleri isteyen müşterilere satmaktadır. Birçok firma bu konuda başarılı işler çıkarmaktadır. Eğer danışmanlık firmasından ev almayı düşünürseniz bu sizin için daha güvenli olabilir çünkü firmalar her iki tarafında hakkını korumaya çaba gösterirler.

yurttasinsaat.com firması sizlere her türlü inşaat ve danışmanlık alanında profesyonel olarak hizmet vermektedir. Site içeriğinde yer alan iletişim bilgileri aracılığı ile irtibata geçebilir ve kendi durumunuz ile ilgili ön bilgilendirme alabilirsiniz