Tütsülenme İle Stresi Azaltma ve Dengeyi Bulma
Huzurlu bir yaşam sürmenin altın kuralı dengeyi sağlamaktan geçer. Gündelik hayatın stresini düşünecek olursak, kendiliğimizden dengeyi sağlamamız pek mümkün değildir. Ancak tabii ki bir takım araçlar kullanarak dengede kalabiliriz. İç huzuru sağlamak için kullanılan araçlardan biri de tütsü olarak bilinir.
Tarihi çok eski zamanlara dayanan tütsü, bulunduğu ilk zamanlardan günümüze hem şifa hem de meditasyon aracı olarak kullanılan bir nesnedir. Tütsü yakmak için bir tütsülük kullanmak en doğru yöntemdir.
Hepimiz sakin ve huzurlu bir ruh isteriz. Aslında bu sakin, şefkatli, derin farkındalık herkesin içinde mevcuttur. Sanki tüm insanların içlerinde, dokunulmayı ve serbest bırakılmayı bekleyen derin bir dinginlik ve huzur rezervuarı varmış gibi düşünebilirsiniz. Önemli olan onu açığa çıkarmaktır! Bunun içinde tütsü, doğal taşlar gibi nesnelerden destek alabilirsiniz.
Saf olmayan bir auranın ruhunu tütsü ile temizlemek çok eski bir uygulamadır ve dikkatli ve doğru niyetle yapıldığında yaşam gücünüzü canlandırır. Bunun için tütsülük ve buhurdanlık edinerek uzun süre kullanabilirsiniz.
Bir Tütsünün Doğal Olduğunu Nasıl Anlarım?
Tütsü seçiminde karar vermeniz gereken ilk kriter kullanacağınız tütsünün doğal mı yoksa sentetik mi olacağına karar vermektir.
Bazen uzaktan bakarak kullanacağınız ürünün doğal olduğunu anlamanız mümkün olmayabilir. Eğer tercihinizi doğal tütsülerden yana kullanacaksanız, şu özelliklere dikkat etmelisiniz:
Doğal ve sentetik tütsülerin aralarında ki ilk fark fiyat farkıdır. Doğal tütsüler, sentetik tütsülere göre çok daha uygun fiyatlara satılır.
Bir diğer fark ise yanma süresidir. Sentetik tütsü yakıldığı andan itibaren müdahale edilmediği sürece kesintisiz bir şekilde yanmaya devam edecektir. Ancak doğal tütsü ara ara söner ve tekrar yakılması gerekir.
Doğal tütsülerin tüm bileşenleri doğadan elde edilen saf maddelerden oluşur. Ancak sentetik tütsüler işlenmiş ve daha ucuz maddeler bir araya getirilerek üretilir.