Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bursa’da kalplere dokunuyorlar… “Toprak olmadan can verelim”

Bursa’da 1 yıl önce kardeşini kalp yetmezliğinden kaybeden Fatih Erat, ‘toprak olmadan can verelim’ mesajı veriyor. Sosyal medya platformlarında …

Bursa'da 1 yıl önce

Bursa’da 1 yıl önce kardeşini kalp yetmezliğinden kaybeden Fatih Erat, ‘toprak olmadan can verelim’ mesajı veriyor. Sosyal medya platformlarında @yapaykalpdestek adında hesap kurarak toplumsal farkındalığı artırmaya ve kalp yetmezliği olan hastalara umut olmaya çalışan Erat, herkesi organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet etti.

GÜLİN ÖZDEMİR / BURSADA BUGÜN/BURSA İGFA- Kalp yetersizliğinin görülme oranları hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerde giderek artmaktadır. Kalp yetmezliği olan kişinin hayata tutunmasına yardımcı olan ileri teknoloji ürün yapay kalp cihazlarıdır. Bursa’da yaşayan, Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde personel görevlisi Fatih Erat, kardeşini 1 yıl önce kalp yetmezliğinden kaybettikten sonra sosyal platformlardan Facebook ve Instagram’da @yapaykalpdestek adında hesaplar açarak kalp yetmezliği bulunan hastalara umut olmaya çalışıyor.

Hastaların en çok pansuman malzemesine ihtiyacı olduğunu dile getiren Fatih Erat Bursada Bugün’e yaptığı açıklamada, “Ülkemizde kalp yetmezliği hastalığı giderek artıyor. Bu insanlara bir şekilde umut olmalıyız. Ben kardeşimi 1 yıl önce kalp yetmezliğinden kaybettim. Çok zorlu bir süreç geçirdik. Pansuman malzemesi olsun, yapay kalp destek cihazı il dışında takıldığı için sürekli gidip geldik. Maddi açıdan çok zorluklar yaşadık. Hepimiz bir engelli adayıyız. Maddî imkânları kötü olan insanlar için bu süreç o kadar zor ilerliyor ki bunları görmemiz, duymamız gerekiyor. Daha sonrasında ağabeyim ile birlikte kalp yetmezliği olan kişiler için neler yapabiliriz diye konuştuk. Bu insanların elinden tutmamız, bir şeyler yapmamız gerektiğini düşündük. Sosyal medyada platformlarından Facebook ve Instagram’da, @yapaykalpdestek adında hesaplar kurduk. Buradan insanlara bir umut, bir ışık olmaya çalışıyoruz. O insanlar en çok pansuman malzemesine ihtiyaç duyuyorlar. Raporları kısmî bağımlı olduğu için bu pansuman malzemelerinden ücretsiz faydalanamıyorlar. Pansuman malzemelerinin de fiyatları çok yüksek. Maddî durumu düşük olan aileler bu malzemeleri tedarik edemiyor. Biz de sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Pansuman malzemesi geldiği zaman kendilerini daha iyi hissediyorlar. Bu insanlar vücudundaki çantayı organ gelene kadar taşıyorlar” şeklinde konuştu.

“SESİMİZE KULAK VERİN”

“Bugün bilmediklerimiz dışında 300’e yakın yapay kalp destekli ailemiz var” diyen Erat sözlerine şöyle devam etti; “Bu ailelere elimizden geldiğince ulaşmaya çalışıyoruz. Hepsi organ bağışı bekliyor. Yapay kalp destek cihazı da bir yere kadar destekliyor. Organ bulunamadığı için 2 gün önce bir abimizi kaybettik. Her insan bir engelli adayıdır. Herkes sesimize kulak versin. Bu anlamda duyarlı olması gerekiyor. Yapay destek cihazı olan kişileri tanımamız gerekiyor. Toprak olmadan can verelim. Organ bağışında bulunalım. Sadece pansuman malzemesi olarak değil, maddi anlamda da destek verebilirler. Kalp destek cihazı normalde ücretsiz takılıyordu, artık ücretliye çevrilmiş. Bunu daha yeni öğrendik. Cihazın bataryası 500 dolar. Bazı aileler bu cihazları nasıl alacaklarını kara kara düşünüyor” diye konuştu.