Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kocalara ‘adet’ dönemi tavsiyeleri

Bursa’da Psikolojik Danışma Uzmanı ve Hollistik Yaşam Koçu Kübra Demirbağ, adet öncesi dönem gerginliğinde kocaya düşen görevler hakkında …

Bursa'da Psikolojik Danışma Uzmanı

Bursa’da Psikolojik Danışma Uzmanı ve Hollistik Yaşam Koçu Kübra Demirbağ, adet öncesi dönem gerginliğinde kocaya düşen görevler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 

BURSA (İGFA) – Adet gören kadınların adet öncesindeki haftasının, psikolojik ve fizyolojik değişikliklerin olduğu bir dönem olduğunu kaydeden Demirbağ, “Bu dönemde kadınların psikolojik yapıları olumsuz yönde etkilenir, fizyolojik değişikler de buna eklenir. Bu dönem üreme çağındaki kadınların hayat kalitelerinin bozulduğu dönemdir. Tıp da bu değişikliklere premenstrüel sendrom yada kısa adı ile PMS denir. Adetin başlaması ile birlikte şikayetler azalır ve birkaç gün içinde de tamamen kaybolur. Depresif ruh hali, sinirlilik, kaygı, alınganlık, ağlama krizleri, güven kaybı, kötü şeyler olacakmış hissine kapılma, etrafındaki insanlardan zarar beklentisi, kendini değersiz hissetme, yaptığı işine odaklanamama, uyku sorunları hatta intihar düşüncesi bunlardan bazılarıdır” dedi.

GÜZEL OLDUĞUNU SÖYLEYİN

Geçmeyen ve inatçı ağrılar için ağrı kesiciler, depresif ruh hali ve kaygı için medikal tedavi almadan önce sakinleştirici bitki çayları, fiziksel egzersizler, yürüyüş, yüzmenin denenebileceğini kaydeden Kübra Demirbağ, bu sıkıntılı durumu kadınların rahat atlatabilmesi için eşlerine çok görevler düştüğünü dile getirirken şu önerilerde bulundu, “Yaptıkları ve söyledikleri bu dönemde size mantıklı gelmeyebilir. Ama bu değişikliklerin onun hormonlarındaki değişikliklerden kaynaklandığını ve bunun geçici olduğunu bilin. Bu yüzden bu dönemde yargılayıcı olmaktan kaçının. Eşinizi her zamankinden daha çok dinleyin az konuşun ve anlamaya çalışın, onu anladığınızı belirtin ve şefkat gösterin. Bu anlarında ona sevginizi gösterin. Sarılın sevdiğinizi söyleyin. Güzel olduğunu sözle ya da davranışlarınızla hissettirin ona. Çünkü bu dönemde kadınlarda el ve yüzündeki şişlikler, cildinin bozulması kendisini çirkin hissetmesine sebep olabilir. Eşinize hediyeler ve çiçekler alarak sürprizler yapın. Onunla zaman geçirin, evde sevdiği bir filmi beraber seyretmek, beraber spor yapmak, dışarıya yemeğe çıkmak, tiyatroya gitmek, bir eğlence mekanına gitmek bu dönemlerde onu rahatlatır. Ağrılı, halsiz dönemlerinde ev işlerine yardımcı olarak ona destek olun. Sık sık sevdiğinizi söyleyin. Onu sevdiğinizi bilse bile bu sık sık duymak onu çok mutlu edecektir. Kendini güvende hissedecek ve sizin yanınızda mutlu olduğunu hissedecektir.”