Diş beyazlatma işlemi sonrasında kişiler genellikle diş hassasiyeti yaşarlar. Diş soğuk veya sıcak sıvılara maruz kaldığında, nefes aldığında veya hatta bazen dişlerinize sadece hava çarptığında hissedilebilir. Beyazlatmanın hemen ardından ortaya çıkabilir ve 24 – 48 saate kadar sürebilir. Nadir durumlarda, hassasiyet daha uzun sürebilir. Bu durum diş beyazlatma için kullanılan ajanların ortaya çıkardığı doğal bir sonuçtur ve zaman içerisinde azalarak tamamen geçecektir.
Beyazlatma yaptırmayı düşünenlerin dikkat etmesi gereken noktalar!
Beyazlatmadan birkaç hafta önce yüksek florürlü bir diş macunu ile fırçalayın veya florür içeren bir gargara ile durulayın. Florür, dişlerinizin mine tabakasını güçlendirmeye yardımcı olur.
Diş hekimine gitmeden evde kendi başınıza beyazlatma jelleri veya beyazlatma cihazlarını kullanarak dişlerinizi beyazlatmayı düşünüyorsanız diş etlerinizin ve dişlerinizin hassasiyetini test etmek için düşük bir miktarla başlayın ve çok fazla beyazlatıcı kullanmayın, çünkü bu sonuçta kalıcı ağrıya ve süregelen diş hassasiyetine neden olabilir. Ayrıca beyazlatıcıyı dikkatli bir şekilde uygulayın ve diş etlerinizin çekildiği bölgelere girmesine izin vermeyin.
Dişlerinizde hali hazırda hassasiyet, ağrı, çürük ve diş eti hastalığı gibi problemler varsa ev tipi beyazlatmaları kullanmayın. Gerekli önlem ve tedavinin uygulanabileceği bir diş hekimine danışın. Aksi taktirde dişlerinizde ve diş etlerinizde kalıcı hasarlar meydana gelebilir.
Beyazlatma işlemi yapıldıktan sonra ılık suyla fırçalayın, sıvılarda veya yiyeceklerde aşırı sıcaklıklardan kaçının ve yumuşak bir diş fırçası kullanın. Diş hassasiyeti birkaç günden fazla sürerse, diş hekiminize danışın çünkü bu farklı bir soruna işaret edebilir.
Sonuç olarak, daha beyaz bir gülümseme, diğer şeylerin yanı sıra güveninizi artırabilir. Fakat diş beyazlatma her zaman kolay ve basit bir işlem olmayabilir. O yüzden diş beyazlatmadan önce mutlaka diş hekiminize danışın.
http://www.sinanemresekerci.com